Vízszigetelés a legfontosabb

Hőszigetelés

Egy házépítés során teljesen nélkülözhetetlen a vízszigetelés, hiszen szinte nem is talál az ember olyan részt a házon, ahol nem szükséges valamilyen formában ez.

Ugyanis a víz szinte minden irányból támadni tudja a házat. Aki régebbi házban él, az tudhatja, hogy a talajnedvesség sok bosszúságot okozhat, ha nincs jól megcsinálva az aljzat vízszigetelése. A talajnedvesség képes felszívódni a falakba, ha nincs jól megcsinálva alulról a vízszigetelés, és ez vizes omladozó vakolathoz vezet. Sőt, megjelenhet a salétrom is.

Persze felülről, a tető felől is támad a víz! Lapostető esetén ugyancsak vízszigetelő anyagga kerül szigetelésre a ház teteje, hogy ne ázzon be.

És amire talán nem is mindenki gondol, hogy a fürdőszobákbak is szükséges a megfelelő vízszigetelés. Ott főleg azok a felületek, amit érhet a víz fürdés, zuhanyszás közben, ahova odafröccsenhet.

A legkritikusabb az épített zuhanykabin. Ez teljesen elképzelhetetlen vízszigetelés nélkül! Itt a folyamatos vízterhelés miatt hamar átnedvesednének e nélkül a falak a fugákon keresztül , vagy akár a falburkolaton át, és ez rengeteg bosszúságot jelenthet a háztulajdonosok számára.

Megosztás